Z melonem za pan brat


Południowa część Turcji to owocowy raj. Rozkoszą była chociażby wizyta na targu. Grzechem byłoby nie spróbować tych idealnie dojrzałych owoców. Zwłaszcza, że na targu dadzą wszystkiego spróbować. Nawet jak się nie chce. Tym właśnie sposobem spróbowaliśmy i skusiliśmy się na melona.

Instrukcja obsługi melona:

1. Odnaleźć miejsce stacjonowania melonów, zwane popularnie targiem.

2. Wybrać najlepszego melona – ma być ciężki i ładnie pachnieć z któregoś końca (nie pamiętaliśmy z którego, wąchaliśmy oba).

3. Zabrać melona do hotelu tudzież innego bliżej nieokreślonego miejsca noclegowego.

4. Umyć melona.

5. Dać kobiecie melona i scyzoryk.

6. Pozwolić kobiecie przekroić melona na pół.

7. Wydłubać ziarenka, a następnie pokroić melona na mniejsze kawałki.

8. Zjeść melona.

9. To co zostało – pestki i skórki – wyrzucić. Obrus (w naszym wypadku prześcieradło) wymieni się sam. No dobra, magia pani sprzątającej trochę w tym jednak pomogła. 🙂



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www